Mesteri képzés

 

HATÉKONY TANULÁSI STRATÉGIÁK (MA)

(MA, 2 éves mesteri képzés, csak Székelyudvarhelyen indul)

Felvételi kritériumok:

 • 30% – a záró vizsga (licenc) átlaga
 • 70% – előzőleg elkészített kutatási projekt bemutatása

Helyek száma a szeptemberi felvételin:

 •  0 – államilag támogatott, tandíjmenetes
 •  31 – költségtérítéses (Tandíj: 3000 RON)

Az ingyenes helyek évente a tanulmányi eredmények alapján újraelosztásra kerülnek.

Beiratkozás

 • Helyszín: Budvár utca 2. szám
 • Beiratkozási időszak: 2019. 2019 szeptember 11-12.
 • Ügyfélfogadás: 09.00-13.00
 • Beiratkozási díj: 200 RON
 • Iratkezelési díj: 50 RON számlaszám
 • Beiratkozási lap: letöltöm

A beiratkozás lépései:

I. A beiratkozási űrlap kitöltése valamint a beiratkozási űrlap függelékének kitöltése és mindkettő nyomtatása:

1. Nyomtatvány. Ezt a nyomtatványt le kell tölteni és a lap mindkét oldalára nyomtatni, majd nyomtatott nagybetűkkel ki kell tölteni  és aláírni minden oldalon. Az online iratkozók pdf formátumban fel kell töltsék a felületre, aki a Kar székhelyén iratkozik, az nyomtatott formában kell hozza. Letöltöm

2. Űrlap. Az űrlapot elektronikusan kell kitölteni, majd letölteni, kinyomtatni és aláírni. Az online iratkozók pdf formátumban fel kell töltsék a felületre, aki a Kar székhelyén iratkozik, az nyomtatott formában kell hozza. Kitöltöm

II. A beiratkozási díj kifizetése (250 RON). Amennyiben több szakra iratkozik, minden szak után ki kell fizesse az iratkozási díjat.

III. (A) Online beiratkozás vagy (B) beiratkozás a kar székhelyén. Online beiratkozás esetén a beiratkozó létrehozhat magának egy felhasználót és ezen keresztül feltöltheti a szükséges iratokat. Ez esetben a beiratkozáshoz nem kell ellátogatni a Kar székhelyére. Ha a Kar székhelyén iratkozik be, akkor a Kar székhelyén regisztrálják a beiratkozási felületen.

(A) Online beiratkozás

A 2019/2020-as tanévben a felvételizők online is beiratkozhatnak. Az online iratkozás lépéseiben az alábbi videó segíthet.

A sikeres online beiratkozás esetén a jelentkező nem kell személyesen megjelenjen a beiratkozás időszakában (2019 szeptember 11-12.), csak a felvételi napján: mesteri képzés 2019 szeptember 16.
Az online beiratkozás feltételezi a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok (érettségi oklevél, egyetemi oklevél (BA) vagy az azt helyettesítő igazolás, születési anyakönyvi kivonat, személyigazolvány, nyelvvizsga oklevél, kutatási terv, beiratkozási díj elengedését igazoló dokumentum, illetve kérvény) feltöltését is.
A sikeres online iratkozást követően a jelentkező e-mailen megkapja az ún. beiratkozási számot. A beiratkozást igazoló számot kérjük tartsák észben a felvételi teljes ideje alatt, mivel ennek segítségével fogják tudni majd az felvételi eredményüket megnézni.

Nemzetközi beiratkozás
Azok a jelentkezők, akik nem Romániában érettségiztek, mindenek előtt a Nemzetközi Kapcsolatok osztálytól kell visszajelzést kapjanak a honosított oklevél meglétéről. Ezt követik az online iratkozásnak a videóban is bemutatott lépései.

(B) Beiratkozás a kar székhelyén

Annak, akik az előiratkozást elmulasztotta, a felvételi központban (Budvár utca 2. szám) Wi-fi  és számítógép hozzáférése lesz.

Felvételi vizsga

 • Időpont: 2019. 2019 szeptember 16., 9.00 órától beosztás szerint. Beosztás
 • Helyszín: Budvár utca 2 szám
 • Személyi igazolvány felmutatása kötelező.

Részletes felvételi tájékoztató 2019: letöltöm

Bizonylat

A szükséges nyelvvizsga oklevél az Alpha Központ által kibocsájtott vagy elismert kell legyen (az elismerés a helyszínen történik: Horea utca, 31-es szám, 400202 Kolozsvár).

Részleteket a következő linken találnak:

http://alpha.ubbcluj.ro/certificate/echivalari.php

http://alpha.ubbcluj.ro/certificate/

 

Hírek