Mesteri képzés

HATÉKONY TANULÁSI STRATÉGIÁK (MA)

(MA, 2 éves mesteri képzés, csak Székelyudvarhelyen indul)

A szeptemberi felvételi eredménye a helyek visszaigazolását követően: ITT.

A júliusi felvételi eredmények

Felvételi kritériumok:

Helyek száma a szeptemberi felvételin:

 • 20 – költségtérítéses (Tandíj: 3000 RON)

Az ingyenes helyek évente a tanulmányi eredmények alapján újraelosztásra kerülnek.

Részletes felvételi tájékoztató 2022: Letöltöm

Beiratkozás

 • Online (az oldalon a jobb felső sarokban kiválasztható a magyar nyelv) Útmutató a felvételi alkalmazáshoz
  Beiratkozási problémák esetén forduljon titkárságunkhoz: Telefonszám: +0266-212666 (ügyintézés 9.00-13.00 óra között)
 • Beiratkozási időszak: 2022. szeptember 12-étől 13-áig, 13.00 óráig folyamatosan.
 • Beiratkozási díj: 250 RON (a beiratkozási felületen kell kifizetni)
 • kedvezményes beiratkozási díjban részesülnek az állami tanügyi rendszerben dolgozó pedagógusok gyermekei, valamint a BBTE alkalmazottjai és azok gyermekei (a kedvezményes beiratkozási díj összege: 50 RON). A jelentkező a szülő által igényelt igazolást is be kell nyújtania és fel kell töltenie a beiratkozási felületre.
 • Nemzetközi beiratkozás (a tanulmányok elismertetésénekés módja)
  Azok a jelentkezők, akik nem Romániában érettségiztek, a beiratkozás előtt a Nemzetközi Kapcsolatok osztállyal kell felvegyék a kapcsolatot és visszajelzést kell kapjanak a honosított oklevél meglétéről. Ezt követi majd az online iratkozás.
 • Az adatok regisztrálására vonatkozó fellebbezéseket 2022. szeptember 14-én lehet benyújtani, 9.00-13.00 óra között a következő e-mail címen: admitere.psiedu@gmail.com

Felvételi: projekt bemutató

 • Időpont: 2022. szeptember 15., 9 óra.
 • Helyszín: Székelyudvarhely, Budvár utca 2. szám, 21-es terem.
 • A felvételizők beosztása a vizsgára: Beosztás
 • A felvételi eredmények kifüggesztése és a fellebbezések benyújtásának időpontja: 2022. szeptember 16-17., 13.00 óráig.
Fontos fejlesztendő kompetenciák:

Az alternatív módszerek az óvodában és az elemi oktatásban szakra készülőknek szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy a jövendőbeli szakmájukban szükségük lesz a következő készségekre, kompetenciákra. Ezek a szak elvégzését is nagymértékben segítik:

 • angol nyelvtudás (két tantárgyat az országos standardoknak megfelelően angol nyelven oktatunk);
 • beszédtechnika;
 • szervezői kompetenciák;
 • számitógépes készségek.

A mesteri program során számos tantárgy járul hozzá a legfontosabb pedagógusi kompetenciák továbbfejlesztéséhez, lásd a tantervet.

A felvételit követő beiratkozás lépései:

I. forduló:

Az elnyert hely megerősítése

Azok a felvételizők, akik a bejutási listán szerepelnek, első körben 2022. szeptember 16-17. között, 13.00 óráig foglalhatják el az elnyert helyet.

A megerősítés lépései: az online felvételi felületen ki kell tölteni, letölteni, majd aláírva feltölteni a beiskolázási szerződést és az adatfeldolgozási nyilatkozatot (pdf formátumban).

A beiskolázási szerződés kitöltésekor be kell írni a kar nevét, a szakterületet és a szak nevét román nyelven, ezek a következők:

 • A kar neve: Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
 • A szakterület: Domeniul Științe ale educației
 • A szak neve: Specializarea Metode și practici alternative în învățământul primar și preșcolar (în limba maghiară)
 • Képzési szint: Nivel master

Amennyiben költségtérítéses helyet foglal el, a hely visszaigazolásához ki kell fizetni a tandíj első részletét (a tandíj egy összegben való befizetése esetében, 10%-os kedvezményben részesülnek).

Az online megerősítés után a feltöltött dokumentumokat eredetiben is be kell hozni a titkárságra (Székelyudvarhely, Budvár utcA 2.), 2022. szeptember 16-17., 9.00-13.00 óra között.

Azok a hallgatók, akik nem foglalják el az elnyert helyet a jelzett periódusban, elveszítik az elnyert helyüket.

Újraelosztási kérelem benyújtása

A várólistán szereplő és a fizetéses helyre bejutott hallgatók online (a felvételi programban) kérvényezhetik a helyek újraelosztását 2022. szeptember 16-17. között, 13.00 óráig, ahhoz hogy a megüresedett helyekre bekerülhessenek. Amennyiben ezt nem teszik meg, elveszítik a bekerülés lehetőségét.

A megmaradt helyek újraelosztása:

A megerősítés és az újraelosztási kérelem alapján a megüresedett helyek újraelosztásra kerülnek. A fizetéses helyekről (az arra jogosultak) betölthetik média szerint a fizetés nélküli helyeket, a várólistán szereplők pedig a megüresedett fizetéses helyeket. Az így kialakított lista kifüggesztésre kerül 2022. szeptember 19-én.

II. forduló – a megmaradt helyek újraelosztása után:

A második körben azok a jelentkezők, akik az újraelosztás során felvételt nyertek, 2022. szeptember 19-20. 14.00 óráig foglalhatják el az elnyert helyet.
Ha az újraelosztás után (miután elfoglalta a tandíjas helyet) tandíjmentes helyre kerül, akkor el kell foglalnia a tandíjmentes helyet is és egy új beiskolázási szerződést és nyilatkozatot kell feltölteni a platformra.

Az online megerősítés után a feltöltött dokumentumokat eredetiben is be kell hozni a titkárságra (Székelyudvarhely, Budvár utca 2.), 2022. szeptember 19-20., 9.00-14.00 óra között.

A végleges listák 2022. szeptember 22-én kerülnek kifüggesztésre.