Alapképzés

ÓVODAI ÉS ELEMI OKTATÁS PEDAGÓGIÁJA SZAK
(BA, 3 éves alapképzés)

 

Szeptemberi felvételi

Felvételi kritériumok:

  • 100% – az érettségi átlag

Helyek száma a szeptemberi felvételin:

  • nappali – fizetéses –  13 hely (Tandíj: 2900 RON/év)

Az ingyenes helyek évente a tanulmányi eredmények alapján újraelosztásra kerülnek.

Beiratkozás – szeptemberi felvételi

  • Helyszín: Online
  • Beiratkozási időszak: 2020. szeptember 7-én 9.00 órától – 2020. szeptember 8-án 13.00 óráig folyamatosan.
  • Beiratkozási díj: 250 RON
  • kedvezményes beiratkozási díjban részesülnek az állami tanügyi rendszerben dolgozó pedagógusok gyermekei, valamint a BBTE alkalmazottjai és azok gyermekei (a kedvezményes beiratkozási díj összege: 50 RON)

Az online iratkozás előtt kérjük tekintse meg az alábbi videót:

A Szatmárnémeti kihelyezett tagozat, a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozata, így a beiratkozás az alábbi videónak megfelelően történik.
Akik a szatmárnémeti tagozatra jelentkeznek a megfelelő formanyomtatványokon, az szatmárnémeti tagozatot kell válasszák.

Az online beiratkozás lépései:

I. személyes adatokat tartalmazó online űrlap kitöltése és lementése, amely a következő linken érhető el: https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/

Az űrlapon a kar és a szak neve román nyelven jelenik meg:

Kar: Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației

Szak: Pedagogia Învățământului Primar și Preșcoalr (în limba maghiară)

II. A beiratkozási nyilatkozat letöltése és kitöltése. Letöltöm

A nyilatkozaton a IV. pontban az érettségi média kitöltése után, azok, akik magyarul végezték el a líceumot, az első jegyhez az érettségin kapott magyar nyelv és irodalom jegyet kell beírják és a második jegyhez pedig a románt. Azok esetében, akik a líceumot román nyelven végezték el az első jegy a román kell legyen és a második pedig az érettségi vizsgán kapott második jegy kell legyen. Akik az érettségi vizsgán szóbeli jegyet is és írásbeli jegyet is kaptak, ugyanezen jegyek átlag kell beírják. A magyarországi hallgatók az első jegyhez az érettségin kapott magyar nyelv és irodalom jegyet kell beírják és a második jegyhez pedig az érettségi vizsgán kapott második jegyet.

III. A felvételi díj kifizetése (200 RON beiratkozási díj +50 RON iratkezelési díj) online az Academicinfo felületen. A felület belépésére az azonosítónevet és a jelszót az I. lépés, az űrlap kitöltése után kapja meg e-mailben. Amennyiben több szakra iratkozik, minden szak után ki kell fizetnie a felvételi díjat.
Akinek nincs lehetősége bankkártyával fizetni az online rendszerben, a díjat utalhatja postai utalvánnyal a következő számlaszámra: Számlaszám

IV. A dokumentumok feltöltése (beiratkozási nyilatkozat – aláírva, 1. számú melléklet – aláírva minden oldalon, érettségi oklevél, törzskönyvi kivonat, születési bizonyítvány, személyi igazolvány, orvosi igazolás) az Academicinfo felületre. A felület belépésére az azonosítónevet és a jelszót az I. lépés, az űrlap kitöltése után kapja meg e-mailben.

A sikeres online iratkozást követően a jelentkező e-mailben megkapja az ún. beiratkozási számot. A beiratkozást igazoló számot kérjük tartsák észben a felvételi teljes ideje alatt, mivel ennek segítségével fogják tudni majd az felvételi eredményüket megnézni.

Az elnyert hely megerősítése

Azok a felvételizők, akik a bejutási listán szerepelnek, 2020. szeptember 10 – 11 között, (szeptember 11 – én 13.00 óráig) foglalhatják el online az elnyert helyet. Azok a hallgatók, akik nem foglalják el az elnyert helyet a jelzett periódusban elveszítik az elnyert helyüket. A megürült helyekre automatikusan felkerülnek a rangsorban a helyüket megerősített felvételizők.

Az elnyert hely megerősítése a következőképpen történik:

  • A felvételi online felületén (4. pont: elnyert hely megerősítése) fel kell tölteni a kinyomtatott, kitöltött és aláírt tanulmányi szerződést és a beleegyezési nyilatkozatot (Contract de studii universitare și Declaraţie de consimţământ) pdf formátumban.
  • Nappalira felvételizők: Contract de studii universitare – Învăţământ cu frecvenţă

  • Declaraţie de consimţământ (nappalira és távoktatásra felvételizők is ki kell töltsék).

  • A tandíj első részletének befizetése amennyiben költségtérítéses helyet foglal el (a tandíj  egy összegben való befizetése esetében, 10%-os kedvezményben részesülnek).

 

A beiratkozási szám (Nr. Legitimatie) a beiratkozási felületen található (ott ahol az iratokat feltöltötték).

 

Nemzetközi beiratkozás
Azok a jelentkezők, akik nem Romániában érettségiztek, mindenek előtt a Nemzetközi Kapcsolatok osztálytól kell visszajelzést kapjanak a honosított oklevél meglétéről. Ezt követik az online iratkozásnak a videóban is bemutatott lépései.

Részletes felvételi szabályzat 2020: Letöltöm
Bővebb információk és eligazítás:

– Munkanapokon  9,00 – 16,00 óra között a 0261  – 711789 -es telefonszámon

– A BBTE – Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozat Facebook oldalon

– A traista.iulia@ubbcluj.ro e-mail címen