KIVÁLÓ TANÁR PROGRAM MÁSODÉVES BBTE-S HALLGATÓKNAK

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata 2018. októberében indította a Kiváló Tanár Programot, amely a BBTE másodéves, pedagógia modult is végző hallgatóinak szól.

A program célja az egyetemi hallgatók motiválása a tanári pálya választására és lehetőség biztosítása gyakorlati tapasztalat szerzésre. A BBTE fontosnak tartja felhívni a diákjainak figyelmét arra, hogy az oktatói munka vonzó is lehet, valamint az intézmény kötelességének érzi, hogy kineveljen egy felkészült, lelkes és elkötelezett oktatói generációt.

A résztvevők egy tanéven keresztül heti 4 órát egy iskolában töltenek egy mentortanár mellett (órákat hallgatnak, kiértékelnek, segítenek a tanárnak az órák előkészítésében, bekapcsolódnak a tanórákba). Ezen kívül havonta egyszer tréningen/műhelymunkán vehetnek részt, ahol egyrészt megoszthatják társaikkal tapasztalataikat, másrészt olyan technikákat, módszereket tanulhatnak, olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyekre az egyetemi tanterv nem tér ki.

A program fontos része a közösségépítés, ennek érdekében csapatépítő hétvégével indítanak minden tanév elején. A képzéssorozat minden egyes eleme ingyenes.

Jelentkezés

A 2020-2021-es tanév Kiváló Tanár Programjába a jelentkezési lap kitöltésével lehet pályázni. Kivételesen nem csak a 2. évfolyamos alapképzős, hanem az 1. éves mesterképzős hallgatók is jelentkezhetnek (amennyiben felveszik a pedagógiai modul tárgyait is). Összesen 20-25 hallgatót tudunk fogadni. Túljelentkezés esetén a motivációs levél alapján döntünk.

Jelentkezési határidő: július 5.