Mesteri képzés

ALTERNATÍV MÓDSZEREK AZ ÓVODÁBAN ÉS AZ ELEMI OKTATÁSBAN
(MA, 2 éves mesteri képzés, csak Kolozsváron indul)

Felvételi eredmény

Felvételi kritériumok:

Helyek száma:

 • 6 – államilag támogatott, tandíjmenetes
 • 18 – költségtérítéses (Tandíj: 3800 RON)

Az ingyenes helyek évente a tanulmányi eredmények alapján újraelosztásra kerülnek.

Részletes felvételi tájékoztató 2024 – Kolozsvár: Letöltöm

Beiratkozás

 • Online (az oldalon a jobb felső sarokban kiválasztható a magyar nyelv) Útmutató a felvételi alkalmazáshoz
  Beiratkozási problémák esetén forduljon titkárságunkhoz: Telefonszám: +402604405300 mellék: 7028 (ügyintézés 9.00-13.00 óra között)
 • Beiratkozási időszak: 2024. július 15-étől, 18-áig 16.00 óráig, folyamatosan.
 • Beiratkozási díj: 350 RON (a beiratkozási felületen kell kifizetni)
 • kedvezményes beiratkozási díjban részesülnek az állami tanügyi rendszerben dolgozó pedagógusok gyermekei, valamint a BBTE alkalmazottjai és azok gyermekei (a kedvezményes beiratkozási díj összege: 50 RON)
 • Nemzetközi beiratkozás (a tanulmányok elismertetésénekés módja). A tanulmányi eredmények átszámolásához szükséges a kérvény kitöltése.
  Azok a jelentkezők, akik nem Romániában érettségiztek, a beiratkozás előtt a Nemzetközi Kapcsolatok osztállyal kell felvegyék a kapcsolatot és visszajelzést kell kapjanak a honosított oklevél meglétéről. Ezt követi majd az online iratkozás.

Felvételi: projekt bemutató

 • Időpont: 2024. július 22-24.
 • Helyszín: Moților utca, 11. szám 104-es és 105-ös terem.
 • A felvételizők beosztása a vizsgára: Beosztás
 • A szóbeli eredmények kifüggesztése: 2024. július 26-án.
 • A fellebbezések benyújtásának időpontja: 2024. július 26-ától 28-áig,10.00 óráig. admitere.psiedu@gmail.com
Fontos fejlesztendő kompetenciák:

Az alternatív módszerek az óvodában és az elemi oktatásban szakra készülőknek szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy a jövendőbeli szakmájukban szükségük lesz a következő készségekre, kompetenciákra. Ezek a szak elvégzését is nagymértékben segítik:

 • angol nyelvtudás (két tantárgyat az országos standardoknak megfelelően angol nyelven oktatunk);
 • beszédtechnika;
 • szervezői kompetenciák;
 • számitógépes készségek.

A mesteri program során számos tantárgy járul hozzá a legfontosabb pedagógusi kompetenciák továbbfejlesztéséhez, lásd a tantervet.

A felvételit követő beiratkozás lépései:

I. forduló:

Az elnyert hely megerősítése

Azok a felvételizők, akik a bejutási listán szerepelnek, első körben 2024. július 26-28. között, 13.00 óráig foglalhatják el az elnyert helyet.

A megerősítés lépései: az online felvételi felületen ki kell tölteni, letölteni, majd aláírva feltölteni a beiskolázási szerződést és az adatfeldolgozási nyilatkozatot (pdf formátumban).

A beiskolázási szerződés kitöltésekor be kell írni a kar nevét, a szakterületet és a szak nevét román nyelven, ezek a következők:

 • A kar neve: Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
 • A szakterület: Domeniul Științe ale educației
 • A szak neve: Specializarea Metode și practici alternative în învățământul primar și preșcolar (în limba maghiară)
 • Képzési szint: Nivel master

Amennyiben költségtérítéses helyet foglal el, a hely visszaigazolásához ki kell fizetni a tandíj első részletét (a tandíj egy összegben való befizetése esetében, 10%-os kedvezményben részesülnek).

Az online megerősítés után a feltöltött dokumentumokat eredetiben is be kell hozni a titkárságra (Moților 11. szám, 207-es iroda), 2024. július 30.9.00-13.00 óra között.

Azok a hallgatók, akik nem foglalják el az elnyert helyet a jelzett periódusban, elveszítik az elnyert helyüket.

Újraelosztási kérelem benyújtása

A várólistán szereplő és a fizetéses helyre bejutott hallgatók online (a felvételi programban) kérvényezhetik a helyek újraelosztását 2024. július 26-28., 13.00 óráig, ahhoz hogy a megüresedett helyekre bekerülhessenek. Amennyiben ezt nem teszik meg, elveszítik a bekerülés lehetőségét.

A megmaradt helyek újraelosztása:

A megerősítés és az újraelosztási kérelem alapján a megüresedett helyek újraelosztásra kerülnek. A fizetéses helyekről (az arra jogosultak) betölthetik média szerint a fizetés nélküli helyeket, a várólistán szereplők pedig a megüresedett fizetéses helyeket. Az így kialakított lista kifüggesztésre kerül 2024. július 29-én.

II. forduló – a megmaradt helyek újraelosztása után:

A második körben azok a jelentkezők, akik az újraelosztás során felvételt nyertek, 2024. július 29-30-a között13.00 óráig foglalhatják el az elnyert helyet.
Ha az újraelosztás után (miután elfoglalta a tandíjas helyet) tandíjmentes helyre kerül, akkor el kell foglalnia a tandíjmentes helyet is és egy új beiskolázási szerződést és nyilatkozatot kell feltölteni a platformra.

Az online megerősítés után a feltöltött dokumentumokat eredetiben is be kell hozni a titkárságra (Moților 11. szám, 207-es iroda), 2024. július 31.9.00-13.00 óra között..

A végleges listák 2024. július 31-én kerülnek kifüggesztésre.

Telefonszám: +402604405300 mellék: 7028