KIVÁLÓ TANÁR PROGRAM

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata 2018. októberében indította a Kiváló Tanár Programot, amely a BBTE másodéves, pedagógia modult is végző hallgatóinak szól.

A program célja az egyetemi hallgatók motiválása a tanári pálya választására és lehetőség biztosítása gyakorlati tapasztalat szerzésre. A BBTE fontosnak tartja felhívni a diákjainak figyelmét arra, hogy az oktatói munka vonzó is lehet, valamint az intézmény kötelességének érzi, hogy kineveljen egy felkészült, lelkes és elkötelezett oktatói generációt.

A résztvevők egy tanéven keresztül heti 4 órát egy iskolában töltenek egy mentortanár mellett (órákat hallgatnak, kiértékelnek, segítenek a tanárnak az órák előkészítésében, bekapcsolódnak a tanórákba). Ezen kívül havonta egyszer tréningen/műhelymunkán vehetnek részt, ahol egyrészt megoszthatják társaikkal tapasztalataikat, másrészt olyan technikákat, módszereket tanulhatnak, olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyekre az egyetemi tanterv nem tér ki.

A program fontos része a közösségépítés, ennek érdekében csapatépítő hétvégével indítanak minden tanév elején. A képzéssorozat minden egyes eleme ingyenes.

A Kiváló Tanár Programot a Nemzeti Tehetség Program támogatja a 2018-2019-es tanévben az NTP-HHTDK-M-18-0005, a 2019-2020-as tanévben az NTP-HHTDK-M-19-0005, a 2020-2021-es tanévben az NTP-HHTDK-M-19-0005 iktatószámú pályázatokon keresztül.

Résztvevők

Felvételi

Programok

Mentortanárok