Mesteri képzés

ALTERNATÍV MÓDSZEREK AZ ÓVODÁBAN ÉS AZ ELEMI OKTATÁSBAN
(MA, 2 éves mesteri képzés, csak Kolozsváron indul)

A szeptemberi felvételin bejutottak listája

A júliusi felvételi eredmények végleges listája

Felvételi kritériumok:

Helyek száma a szeptemberi felvételin:

  • 0 – államilag támogatott, tandíjmenetes
  • 9 – költségtérítéses (Tandíj: 3000 RON)

Az ingyenes helyek évente a tanulmányi eredmények alapján újraelosztásra kerülnek.

Beiratkozás

  • Helyszín: online (az oldalon a jobb felső sarokban kiválasztható a magyar nyelv)
  • Beiratkozási időszak: 2021.  szeptember 6-án 9.00 órától, szeptember 7-ig 13.00 óráig folyamatosan.
  • Beiratkozási díj: 250 RON
  • kedvezményes beiratkozási díjban részesülnek az állami tanügyi rendszerben dolgozó pedagógusok gyermekei, valamint a BBTE alkalmazottjai és azok gyermekei (a kedvezményes beiratkozási díj összege: 50 RON)

Telefonszám: +40743101450 (ügyintézés 9.00-13.00 óra között)

Nemzetközi beiratkozás
Azok a jelentkezők, akik nem Romániában érettségiztek, a beiratkozás előtt a Nemzetközi Kapcsolatok osztálytól kell visszajelzést kapjanak a honosított oklevél meglétéről. Ezt követi majd az online iratkozás.

Útmutató a felvételi alkalmazáshoz

Részletes felvételi tájékoztató 2021: Letöltöm

Az adatok regisztrálására vonatkozó fellebbezéseket hétfőn, szeptember 8-án lehet benyújtani, 9.00-13.00 óra között a következő e-mail címen: admitere.psiedu@gmail.com

Az elnyert hely megerősítése

Azok a felvételizők, akik a bejutási listán szerepelnek, 2021. szeptember 10.–12. között, 13.00 óráig foglalhatják el online az elnyert helyet, majd az újraelosztást követően 2021. szeptember 13.–14., 13.00 óráig. Azok a hallgatók, akik nem foglalják el az elnyert helyet a jelzett periódusban elveszítik az elnyert helyüket. A megürült helyekre automatikusan felkerülnek a rangsorban a helyüket megerősített felvételizők.

AZ ELNYERT HELY MEGERŐSÍTÉSE A KÖVETKEZŐKÉPPEN TÖRTÉNIK:

A felvételi online felületére fel kell tölteni a kitöltött és aláírt beiskolázási szerződést és a nyilatkozatot egy pdf dokumentumba. A beiskolázási szerződés és a nyilatkozat kitöltése, valamint ezeknek az aláírása kizárólag elektronikus formátumban történik, a nyomtatványnak külön erre a célra szolgáló mezői vannak.

A beiskolázási szerződés kitöltésekor be kell írni a kar nevét, a szakterületet és a szak nevét román nyelven, ezek a következők:

  • A kar neve: Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
  • A szakterület: Domeniul Științe ale educației 
  • A szak neve: Specializarea Metode și practici alternative în învățământul primar și preșcolar (în limba maghiară)
  • Képzési szint: Nivel master

Amennyiben költségtérítéses helyet foglal el, a hely visszaigazolásához ki kell fizetni a tandíj első részletét (a tandíj egy összegben való befizetése esetében, 10%-os kedvezményben részesülnek).

Újraelosztás kérvényezése

A várólistán szereplő hallgatók online (a felvételi programban) kérvényezhetik a helyek újraelosztását 2021. szeptember 10.–12. között, 13.00 óráig, ahhoz hogy a megüresedett helyekre bekerülhessenek. Amennyiben ezt nem teszik meg, elveszítik ezt a bekerülés lehetőségét.

Ha az újraelosztás után (miután elfoglalta a tandíjas helyet) tandíjmentes helyre kerül, akkor el kell foglalnia a tandíjmentes helyet is és egy új beiskolázási szerződést és nyilatkozatot kell feltölteni a platformra.