Mesteri képzés

ALTERNATÍV MÓDSZEREK AZ ÓVODÁBAN ÉS AZ ELEMI OKTATÁSBAN
(MA, 2 éves mesteri képzés, csak Kolozsváron indul)

Felvételi kritériumok:

 • 30% – a záró vizsga (licenc) átlaga
 • 70% – előzőleg elkészített kutatási projekt bemutatása (a projektet a beiratkozáskor kell iktatni)

Helyek száma a szeptemberi felvételin:

 • – államilag támogatott, tandíjmenetes
 • – költségtérítéses (Tandíj: 3000 RON)

Az ingyenes helyek évente a tanulmányi eredmények alapján újraelosztásra kerülnek.

Beiratkozás

 • Helyszín: Mócok útja 11 szám (Calea Moților, nr. 11) I. emelet. (09.00-13.00) Térkép
 • Beiratkozási időszak: 2020. július
 • Ügyfélfogadás: 09.00-13.00
 • Beiratkozási díj: 200 RON
 • Iratkezelési díj: 50 RON

A beiratkozás lépései:

I. A beiratkozási űrlap kitöltése valamint a beiratkozási űrlap függelékének kitöltése és mindkettő nyomtatása:

1. Nyomtatvány. Ezt a nyomtatványt le kell tölteni és a lap mindkét oldalára nyomtatni, majd nyomtatott nagybetűkkel ki kell tölteni  és aláírni minden oldalon. Az online iratkozók pdf formátumban fel kell töltsék a felületre, aki a Kar székhelyén iratkozik, az nyomtatott formában kell hozza. Letöltöm

2. Űrlap. Az űrlapot elektronikusan kell kitölteni, majd letölteni, kinyomtatni és aláírni. Az online iratkozók pdf formátumban fel kell töltsék a felületre, aki a Kar székhelyén iratkozik, az nyomtatott formában kell hozza. Kitöltöm

II. A beiratkozási díj kifizetése (250 RON) online vagy a beiratkozás helyszínén a Kar székhelyén. Amennyiben több szakra iratkozik, minden szak után ki kell fizesse az iratkozási díjat.

III. (A) Online beiratkozás vagy (B) beiratkozás a kar székhelyén. Online beiratkozás esetén a beiratkozó létrehozhat magának egy felhasználót és ezen keresztül feltöltheti a szükséges iratokat. Ez esetben a beiratkozáshoz nem kell ellátogatni a Kar székhelyére. Ha a Kar székhelyén iratkozik be, akkor a Kar székhelyén regisztrálják a beiratkozási felületen.

(A) Online beiratkozás

A felvételizők online is beiratkozhatnak. Az online iratkozás lépéseiben az alábbi videó segíthet.

A sikeres online beiratkozás esetén a jelentkező nem kell személyesen megjelenjen a beiratkozás időszakában, csak a felvételi napján.
Az online beiratkozás feltételezi a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok (érettségi oklevél, egyetemi oklevél (BA) vagy az azt helyettesítő igazolás, születési anyakönyvi kivonat, személyigazolvány, nyelvvizsga oklevél, kutatási terv, beiratkozási díj elengedését igazoló dokumentum, illetve kérvény) feltöltését is.
A sikeres online iratkozást követően a jelentkező e-mailen megkapja az ún. beiratkozási számot. A beiratkozást igazoló számot kérjük tartsák észben a felvételi teljes ideje alatt, mivel ennek segítségével fogják tudni majd az felvételi eredményüket megnézni.

Nemzetközi beiratkozás
Azok a jelentkezők, akik nem Romániában érettségiztek, mindenek előtt a Nemzetközi Kapcsolatok osztálytól kell visszajelzést kapjanak a honosított oklevél meglétéről. Ezt követik az online iratkozásnak a videóban is bemutatott lépései.

(B) Beiratkozás a kar székhelyén

Annak, akik az előiratkozást elmulasztotta, a felvételi központban (Sindicatelor utca, 7-es szám) Wi-fi  és számítógép hozzáférése lesz.

Felvételi vizsga

 • Időpont: 2020. július, 9.00 órától beosztás szerint. Beosztás
 • Helyszín: Moților utca 11 szám, I. emelet, 105-ös terem. Térkép
 • Személyi igazolvány felmutatása kötelező.

Részletes felvételi tájékoztató 2020: Letöltöm pdf